Vipu-mobiili ja selvityspyynnöt

Satelliittiseurannan selvityspyynnöt on lähetetty viljelijöille Vipu-mobiiliin. Ensimmäinen erä lähetettiin 17.8. ja toinen erä 24.8. Tästä eteenpäin selvityspyyntöjä voi tulla vain sellaisille lohkoille, joiden tietoja on muutettu ja muuttuneet tiedot eivät mene läpi satelliittiseurannassa.

Selvityspyyntöön vastataan Vipu-mobiililla 2.10. mennessä. Kuitenkin valokuva lohkosta on otettava viimeistään 31.8. Kuvan lisäksi voit antaa lisätietoja tilanteesta. Kirjoita lisätietoja aina, jos kuvasta ei käy selvästi ilmi mitä on tehty.

Satelliittiseurannan selvityspyynnön vastausvaihtoehdot:

  • Jos lohko on ilmoitettu ja hoidettu oikein, voit vastata selvityspyyntöön sijaintitiedot sisältävällä valokuvalla peltolohkosta.
  • Jos ehtojen mukainen toimenpide on tekemättä, voit tehdä sen 31.8. mennessä ja lähettää valokuvan tehdystä toimenpiteestä.
  • Jos lohkolla on väärä kasvi, voit korjata kasvulohkotietoja Vipu-palvelussa. Tällöin selvityspyyntöön ei tarvitse vastata. Kun olet muuttanut lohkon kasvitietoja, selvityspyyntö passivoituu seuraavan yön aikana. Ota kuitenkin kasvustosta 1-2 kuvaa ”Ota kuva” -painikkeella viimeistään 31.8. Jos tästä lohkosta tulee uusi selvityspyyntö, voit käyttää näitä kuvia.
  • Jos ehtojen mukainen toimenpide on tekemättä etkä aio sitä tehdä, voit perua tuet Vipu-palvelussa. Jos perut tuet lohkolta, selvityspyyntöön ei tarvitse vastata. Selvityspyyntö passivoituu seuraavan yön aikana.

 

Lisätietoa satelliittiseurannasta

Lisätietoa selvityspyynnöistä ja niihin vastaamisesta